Martinelli Luce

Martinelli Luce vertegenwoordigt meer dan vijftig jaar geschiedenis dat zich toelegt op de productie van lampen en verlichtingssystemen. Martinelli Luce werd opgericht in 1950, dankzij de wens van Elio Martinelli om zijn eigen verlichting te bouwen en te ontwerpen.

Dus begint hij met de productie van lampen voor het interieur, met meer en meer aandacht voor huishoudelijk gebruik. Martinelli Luce producten worden gekenmerkt door een essentieel ontwerp en originaliteit, elementen die al drie generaties de basis zijn van de filosofie.

Elio Martinelli, geïnspireerd door de natuur en geometrie, maakt functionele verlichting, zeer innovatieve lichtontwerpen en producten met materialen op basis van hun intrinsieke eigenschappen. Op deze manier zijn verschillende lampen als de Foglia, de Bolla, de Serpente, de Cobra, de Millepiedi de Dobermann, de Le Rondini, de Nuvole Vagabonde ontstaan. Eenvoudige vormen, maar met een diepe betekenis die hun stempel hebben gedrukt de geschiedenis van design. Sommige van deze lampen, samen met anderen, zoals de Pipistrello en Ruspa ontworpen door architect Gae Aulenti, worden bewaard in de belangrijkste design musea.

Ontwerpers die hebben samengewerkt met Martinelli Luce: Gae Aulenti, Sergio Asti, Studio Orlandini, Marc Sadler, Luc Ramael, Studio Lucchi & Biserni, Angelo Micheli, Michel Bouquillon, Brian Sironi, Studio 4P1B en vele anderen.

Jaar na jaar is het assortiment van Martinelli Luce is uitgebreid met nieuwe ontwerpen als Profiterolle, de Cobra, de Colibrì, de Poliedro, met behoud van de elementen van het Italiaanse design van de jaren '60 en '70. Martinelli Luce biedt in aanvulling op de lampen voor huishoudelijk gebruik, een breed scala aan technische systemen die zijn ontworpen voor de verlichting van kantoren, winkels, bioscopen, hotels, musea en winkels.
Geen producten gevonden...